2021 – 2022

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τους μαθητές μας 

Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων δράσεων του σχολείου μας, τα παιδιά είπαν τα  Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον οικισμό της Ζίτσας


Το σχολείο μας αγκαλιάζει τη δράση κοινωνικής προσφοράς «Make- A- Wish»!

Με την αγάπη τους και την προσφορά τους, οι μαθητές μας στηρίζουν τα όνειρα και τις ευχές άλλων παιδιών. Μοιράζοντας αναμνηστικά αστεράκια στις οικογένειες τους και στην τοπική κοινότητα, συμβάλλουν στην εκπλήρωση της ευχής της Βασιλικής, 4 ετών, που νοσεί από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και ευχήθηκε να αποκτήσει ένα δωμάτιο.


Χριστουγεννιάτικη πρόβα από τους μαθητές του σχολείου μας !!!

 

Βράβευση μαθητριών του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 27-11-2021 το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ζίτσας συμμετείχε διαδικτυακά στην Τελετή Βράβευσης για την Απονομή βραβείου στις μαθήτριες Σιώζου Βασιλική και Κατσούλη Ζήνα της Α΄Λυκείου για το ομαδικό έργο τους με το οποίο συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής του ΥΠΑΙΘ για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην αίθουσα Τελετών του Σχολείου μια ομάδα εκπροσώπησης του Σχολείου, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, συμμετείχε στην εκδήλωση. Τη συμμετοχή στη διαδικτυακή σύνδεση τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ζίτσας, κ. Γιάννα Γεωργούλη και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Περικλής Νούλης.

Η Ειδική Τελετή Βράβευσης αποτελούσε μέρος του Διήμερου Επετειακών Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν έργα ζωγραφικής και ταινίες μικρού μήκους που διακρίθηκαν σε

 μαθητικούς διαγωνισμούς, ενώ πραγματοποιήθηκε συναυλία των Μουσικών τμημάτων των Πανεπιστημίων Αθηνών, Ιονίου και Μακεδονίας

Στην κεντρική εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες η Α.Ε. Πρόεδρος της

 Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Πρόεδρος της Επιτροπής ‘’Ελλάδα 2021’’ Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, οι Υφυπουργοί Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Απoστόλης Δημητρόπουλος, ο οποίος και συντόνισε όλες τις

 επετειακές εκδηλώσεις φορέων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τη φετινή χρονιά.

Το βραβείο στις μαθήτριες Σιώζου Βασιλική και Κατσούλη Ζήνα της Α΄Λυκείου του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας απένειμε διαδικτυακά η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. To έργο με τίτλο «ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΖΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821», απεικόνιζε το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Ζίτσας, τις μορφές του Ρήγα Φεραίου και του Ζιτσαίου γιατρού Νικολίδη που υπήρξαν συμμάρτυρες και τη μορφή της Ελευθερίας ως συνεκτικού κρίκου των αναπαριστώμενων.

Εορτασμός

 28ης Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας ακολουθώντας  την με αριθμ. 73884/11.10.2021 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου – και ιδιαίτερα την παράμετρο της σημαιοστόλισης, αποφάσισε την πραγματοποίηση των ακόλουθων δράσεων:

 

  • Απεικόνιση σε τοίχο του Σχολείου της Ελληνικής Σημαίας με την υποστήριξη της κ. Ελένη Μίχου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Τέλεση της γιορτής της σημαίας στις 26 Οκτωβρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Γ. Ράδου, με απόδοση Αριστείων και Βραβείων στους μαθητές, όπου αναδείχθηκε η σημασία της «Αριστείας» μέσα από κείμενα που διάβασαν οι μαθητές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Πραγματοποίηση διδακτικής επίσκεψης στο πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι στις 27 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Συμμετοχή σε διαγωνισμό ζωγραφικής για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Εκκλησιασμός, Παρέλαση, Κατάθεση στεφάνου στις 28 Οκτωβρίου.


Διαγωνισμός «Θαλής»

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στους μαθητές μας που πήραν μέρος στον Διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής»


 

Τελετή βράβευσης – Υποδοχή των μαθητών της Α΄Γυμνασίου

 

 

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γ/σιο με Λ.Τ. Ζίτσας αποφάσισε να προβεί σε βράβευση των μαθητών που αποφοίτησαν, για να τους συγχαρεί τόσο για την επιτυχία τους σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και για την αξιέπαινη μαθητική διαδρομή τους.

 

 

 

 

Στην τελετή βράβευσης, την Παρασκευή 17-9-2021, τον Δήμο εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χριστίνα Παπαδημητρίου, που ενέκρινε και τη σχετική δαπάνη των βραβείων.

 

 

 

Η τελετή βράβευσης συνδυάστηκε και με την καθιερωμένη υποδοχή των μαθητών της Α΄Γυμνασίου, οι οποίοι αποτύπωσαν «τα χεράκια τους» στο «Δέντρο του Σχολείου μας», ένα έργο της κ. Ελένης Μίχου, η οποία συνέβαλε στη διαδικασία.

Οι γονείς των μαθητών που βραβεύτηκαν και των μαθητών της Α΄Γυμνασίου πλαισίωσαν τη δράση στέλνοντας με τα παιδιά τους ή φέρνοντας οι ίδιοι κάποια εδέσματα.

 

 

 

 

 

 

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο Γ/σιο με Λ.Τ. Ζίτσας

Παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου, μελών της Δημοτικής Αρχής, τοπικών παραγόντων και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τελέστηκε τη Δευτέρα (13-9-2021) ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον αιδεσιμότατο π. Αλέξανδρο.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων για την επαναφορά στην κανονικότητα και έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ενδυνάμωση του Γυμνασίου – Λυκείου Ζίτσας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή.

Η Δ/ντρια του Σχολείου Χρυσούλα Γεωργοπούλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, καθώς και την πεποίθηση ότι η πρόοδος των κοινωνιών είναι εξασφαλισμένη, όταν οι δημόσιοι λειτουργοί ανταποκρίνονται με τέτοια αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Εργαστήριο Δεξιοτήτων

 

Σχέδια Δράσης

Θεατρικές Δραστηριότητες

Δώσε μου το χέρι σου!

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930