2022-2023

ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: «ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Την Πέμπτη 11 Μαϊου 2023 και στο χώρο του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας πραγματοποιήθηκε μια ομηλία-συνάντηση με την ψυχολόγο του Κέντρο «Σχεδία» κα. Μπασογιάννη Βίκυ με θέμα : «Σχέσεις Οικογένεια-Σχολείου : Η ανάγκη για συνεργασία.

Η ανταπόκριση των Γονέων/Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας  ήταν συγκινητική. Η κα. Μπασογιάννη μας παρουσίαση με ενδιαφέρον την σημασία και τα οφέλη που έχει στους μαθητές η σωστή συνεργασία της οικογένειας με τους εκπαιδευτικούς. Πόσο σημαντικό είναι τόσο για την σχολική επίδοση όσο και για την ψυχική υγεια των παιδιών η ύπαρξη επικοδομοιτικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

 

 

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας και συγκεκριμένα για τον δείκτη «Βελτίωση Σχέσεων Οικογένειας – Σχολείου».

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ΕΠΑΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ»

Δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.

Ας δώσουμε όλοι μαζί δύναμη στην ευχή. Γιατί είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και το πιο σπουδαίο. Να γίνει καλά.

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 32.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 520.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και παρακινεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το αστέρι και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό!

Οι μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Τσολάκογλου Νίκου ΠΕ78 δημιούργησαν ένα υπέροχο Αστέρι, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Η προσπάθεια αυτή επιβραβεύτηκε από την οικογένεια του MAKE A WISH ΕΛΛΑΔΟΣ με την απονομή επαίνου:

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Εφηβεία: Αποτελεσματικοί τρόποι επικοινωνίας Γονέων και Εφήβων«

Την Πέμπτη , 6/4/2023 και ώρα 11:30 στο χώρο του σχολείο μας, είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε τους γονείς και κηδεμόνες προκειμένου να συμμετάσχουν στην  ημερίδα με θέμα: «Εφηβεία- Αποτελεσματικοί τρόποι επικοινωνίας Γονέων – Εφήβων» . Την ημερίδα πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η ψυχοπαιδαγωγός – σχολική σύμβουλος, κα. Λαζάρου Αρτεμισία , που έχουμε την χαρά και την τιμή να ανήκει στο εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου μας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης μας για την Βελτίωση των Σχέσεών Σχολείου – Οικογένειας και συγκεκριμένα στο στόχο για την υποστήριξη της Σχολικής μας μονάδας στους Γονείς για θέματα που τους απασχολούν όπως η σωστή και αποτελεσματική επικοινωνία με τα παιδιά τους που βρίσκονται στην ευαίσθητη φάση της εφηβείας.

 

 


Εκπαιδευτική Εκδρομή στην θεσσαλονική

Οι μαθήτες του σχολείου μας μετά από παρότρυνση της εκπαιδευτικού Αργυρίου Μαργδαληνής ΠΕ03 πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Απριλίου 2023  επίσκεψη στην εμβληματική έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», που η Placebo Events, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo AE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

Οι μαθητές του σχολείου μας σήμερα στις 23 Μαρτίου 2023 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων υποδέχτηκαν την Άνοιξη με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων φύτεψαν δέντρα , καθώς και πολλά λουλούδια στο προαύλιο χώρο και δεσμεύτηκαν να τα προσέχουν και να τα περιποιούνται καθημερινά.

Μέσα από την διαδικασία της δενδροφύτευσης, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, αναπτύσσουν το αίσθημα της ευθύνης και έρχονται σε επαφή με τα οφέλη της φύσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ζίτσας για την στήριξη και τον εφοδιασμό με όλα όσα χρειάστηκαν για αυτή την σπουδαία προσπάθεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Εργαστήριο Δεξιοτήτων

 

Σχέδια Δράσης

Θεατρικές Δραστηριότητες

Δώσε μου το χέρι σου!

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031