ΑΡΧΙΚΗ

Πρόγραμμα Προαγωγικών και Απολυτηρίων Εξετάσεων Λυκειακών Τάξεων 2024

ΔΗΜΙΟΡΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Στα πλαίσια του μαθήματος Ομήρου Οδύσσεια οι μαθητές της Α Γυμνασίου του σχολείου μας δημιούργησαν ένα μικρό βίντεο , χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα StopMotion . Παρακολουθούμε τον Οδυσσέα να κατασκευάζει τη σχεδία του και στη συνέχεια να φεύγει από το νησί της Καλυψώς με προορισμό  την πατρίδα του την Ιθάκη.

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Μαζί!»

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβαλ «Μαζί!» το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Αν ήσουν εσύ», που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.  Το σχολείο μας είχε φέτος την χαρά να συμμετέχει στο φεστιβαλ με μια Θεατρική Παράσταση για τον Σχολικό Εκφοβισμό με τίτλο «Σπάστε τη σιωπή σας». Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου και της Α Λυκείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και εντυπωσίασαν όλους τους συμμετέχοντες.

Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Νησάκι

Δράση για το πρόγραμμα Αγωγής Υγειας με θέμα:» Αψού… Αλλεργία ή κάναμε κάτι στο περιβάλλον;»

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με την παιδοαλλεργιολόγο κα. Τσαμπούρη Σοφία και την πρόεδρο του συλλόγου Παιδιών με Αλλεργίες του Ν. Ιωαννίνων κα. Ζιώγα Μαρία προκειμένου να ενημερωθούμε για θέματα των Αλλέργιών και πως αυτές επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε.

Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγειας που υλοποιεί το σχολείο μας με θέμα :» Αψου… Αλλεργία ή κάτι κάναμε στο περιβάλλον;» και στην οποία συμμετέχουν οι μαθητές της Α και Β Λυκείου.

 

Επίσκεψη των μαθητών στο Λαογραφικό Μουσείο Ζίτσας

Οι μαθητές μας την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 οι μαθητές μας επισκεφθηκάν το Λαογραφικό Μαουσείο του χωριού μας στο πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος ”Μαθαίνοντας τον Τόπο μας με την βοήθεια των Ψηφιακών
Μέσων”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Η 4η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ορίζεται και καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας κάθε σχολικού έτους, η οποία θα είναι αφιερωμένηστην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας.

Το σχολείο μας διοργάνωσε μια ομιλία – ενημέρωση με κύριο ομιλιτή τον συνταξιούχο δάσκαλο και ενεργό μελισσοκόμο κ. Κωνσταντίνο Καραμπίνα, που μας μίλησε για τις μέλισσες.

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΚΑ

 

 

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΝ (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ) 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΝ 2024

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025

Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Α.Ε.Ν) 2024-25

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

 

 

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2024

« από 13 »

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:»ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»

Οι μαθητές μας την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 με την βοήθεια της εφαρμογής «100 Μέντορες»  ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο Κατερίνα Αντονοπούλου για την εφηβεία, τα προβήματα – κινδύνους που ελοχεύει καθώς και τους τρόπους-τακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τα αντιμετωπίσουν με επιτυχία.

 

ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  YES(Youth Engagement Scheme)

 

Στα πλαίσια του προγράμματος Νεανικής συμμετοχής σε θέματα ψυχικής υγείας YES(Youth Engagement Scheme)  πραγματοποιήθηκε δράση στο σχολείο μας στο τμήμα της γ γυμνασίου με θέμα «Σχέσεις Μαθητών».

« από 5 »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Μετά από πρόταση των μαθητών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο φούρνο του χωριού μας. Οι μαθητές της Α Γυμνασίου πήραν την πρωτοβουλία και ζήτησαν από την διεύθυνση του σχολείου να συμμετάσχουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία των προιόντων του φούρνου.  Έτσι, μετά από συζήτηση του συλλόγου διδασκόντων η εκπαιδευτικός κα. Νούτσου Αριστούλα στα πλαίσια του μαθήματος της «Οικιακής Οικονομίας» με χαρά δέχτηκε να πραγματοποιήσει την επιθυμία τους.

 

 

Ευχαριστούμε πολύ το φούρνο του χωριού μας και τον κ. Καραμίχο Κωνσταντίνο για την θερμή υποδοχή και την άψογη συνεργασία μας!!!

 

 

Εκδήλωση με Θέμα:»Η Μεσόγειος στο πιάτο μου και πως να την διαφυλάξουμε» 

 

Οι μαθητές και ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου Ζίτσας οργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρου του χωριού μια εκδήλωση με θέμα: » Η Μεσόγειος στο πιάτο μου και πως να την διαφυλάξουμε» σε συνεργασία με την Δρ. Μποσνέα Λουλούδα Ερευνήτρια, Τμήματος Γάλακτος Ιωαννίνων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας και τους Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών μας και κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας μας.

 

« από 16 »

Ευχαριστούμε πολύ την Δρ. Μποσνέα Λουλούδα για την πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική παρουσίαση που μας έκανε, καθώς και όσους συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

 

 

 

Διευκρινίσεις σχετικά με τις εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής

Στον παρακάτω σύνδεσμο του υπουργείου παιδείας υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τις εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής

https://www.minedu.gov.gr/news/57667-09-02-24-egkyklios-me-diefkriniseis-sxetika-me-tis-eksetaseis-gia-tin-eisagogi-spoudaston-se-tmimata-mousikon-spoudon-ton-anotaton-ekpaideftikon-idrymaton-a-e-i-apo-tis-panelladikes-eksetaseis-etous-2024-kai-efeksis

 

Αριθμός εισακτέων στις Σχολές Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2023-2024, καθορίζεται σε   1030 (από 850 πέρσι) και σε 83 (από 100 πέρσι), αντιστοίχως, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση , η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πιο κάτω το σχετικό ΦΕΚ:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ – ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ε.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ – ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2024-25

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ_ΙΔΙΩΤΩΝ_ΛΙΜΕΝΙΚΟ_2024_ΑΔΑ_ΨΑΛΨ4653ΠΩ-Κ6Ξ (1)

ΕΞΕ-8068-2024-Προθεσμία-δικαιολογητικών-για-συμμετοχή-στις-προκαταρκτικές-εξετάσεις-των-Σχολών-Δοκίμων-Σημαιοφόρων-Λ.Σ.-ΕΛ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Οινοποιείο «Γκλίναβος»

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο οινοποιείο «Γκλίναβος» το οποίο βρίσκεται στην Ζίτσα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Υπέυθυνο παραγωγής για όλα τα στάδια παραγωγής του κρασιού, τα είδη των κρασιών, την διαδικασία εμφυάλωσης και του τρόπους συντήρησης.

 

 

Μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και ενθουσιασμού οι μαθητές μας πήραν απαντήσεις στις διάφορες απορίες τους και έφυγαν με την πεποίηθηση ότι αποκτήσαν ένα σύμμαχο στην περιοχή τους.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Εφηβεία – Αποτελεσματικοί τρόποι επικοινωνίας Γονέων και Εφήβων«

 

Την Δευτέρα , 29/1/2024 και ώρα 11:30 στο χώρο του σχολείο μας, είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε τους γονείς και κηδεμόνες προκειμένου να συμμετάσχουν στην  ημερίδα με θέμα: «Εφηβεία- Αποτελεσματικοί τρόποι επικοινωνίας Γονέων – Εφήβων» . Η ημερίδα υλοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος με απαίτηση τόσο των γονέων όσο και των παιδιών από την ψυχοπαιδαγωγό – σχολική σύμβουλο κα. Λαζάρου Αρτεμισία.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί μέσα από βιωματικές δράσεις βρήκαν νέους τρόπους επικοινωνίας, αντάλλαξαν επικοδομοιτικά απόψεις και έφυγαν από την ημερίδα γεμάτοι ενθουσιασμό.

 

 

 

 

06-12-23 Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών πανελλαδικών εξετάσεων 2024

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι υπεγράφη και αποστέλλεται προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η Φ.251/139828/A5/06-12-2023 Υπουργική Απόφαση, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, καθώς και οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, τόσο αυτών που ορίστηκαν αρχικά όσο και αυτών που έχουν τροποποιηθεί κατόπιν πρότασης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Συναρμόδιων Υπουργείων, για την συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024, για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε.

Η απόφαση ΕΔΩ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024 – ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Υ.ΠΑΙ.Θ.Α ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2024

https://www.minedu.gov.gr/news/57171-29-11-23-ypovoli-aitisis-dilosis-gia-symmetoxi-stis-panelladikes-eksetaseis-ton-gel-i-epal-etous-2024

 ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ Υποψήφιος 2024

https://docs.google.com/document/d/1ApzvDB3ggrMbhIPXt70hPK7fsAj72T7m/edit?usp=sharing&ouid=108348802650370000056&rtpof=true&sd=true

Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση ΓΕΛ για 5 ΜΟΥΣΙΚΑ 2024

https://docs.google.com/document/d/1nMaLGN8ISukXzB0m6H_Bbdb4Fj0GykR7/edit?usp=sharing&ouid=108348802650370000056&rtpof=true&sd=true

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΛ 2024

https://docs.google.com/document/d/1M_RgiQtIcUsmrxiLRZgzlvNnrk5QgCDk/edit?usp=sharing&ouid=108348802650370000056&rtpof=true&sd=true

ΠΙΝΑΚΑΣ ( ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ)-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2024

https://docs.google.com/document/d/1ZAIUwl0Ruk-o6O4eQKMj3obOgM-xyho7/edit?usp=sharing&ouid=108348802650370000056&rtpof=true&sd=true

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 2024

https://docs.google.com/document/d/1r7Z02gsGfcH5XYJZL3HIsaOFPe5EhXXO/edit?usp=sharing&ouid=108348802650370000056&rtpof=true&sd=true

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2024

https://drive.google.com/file/d/1BP3eyCkPpsgTpdKM3puj_iupjnfHNh0t/view?usp=sharing

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2024 -ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

https://drive.google.com/file/d/1XyKe0_b7q3vsknVtM7US7zCnk0p6yfW5/view?usp=sharing

ΓΙΟΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

« από 12 »

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2023 -2024

 

 

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2023-24

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11/9/2023 και  ώρα 08:45 π.μ στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Ζίτσας με Λυκειακές Τάξεις.

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2023 – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Αναλυτικές οδηγίες πιέστε  εδώ 

Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/τριών, για το σχολικό έτος 2023-2024 Υποβολή από την 28η Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και την 07η Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59

Διαβάστε περισσότερα στη σχετική εγκύκλιo

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 στο κινητό μέσω γραπτού μηνύματος SMS

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, θα μπορούν και φέτος να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη βαθμολογία τους, αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 15 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023.

https://smsresults.minedu.gov.gr/

https://results.it.minedu.gov.gr/

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ 2023

 

Οι υποψήφιοι/ες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ), θα υπευθύνονται στο Λύκειο τους από την Δευτέρα 19 μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Δελτίου Τύπου

ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: «ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Την Πέμπτη 11 Μαϊου 2023 και στο χώρο του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας πραγματοποιήθηκε μια ομηλία-συνάντηση με την ψυχολόγο του Κέντρο «Σχεδία» κα. Μπασογιάννη Βίκυ με θέμα : «Σχέσεις Οικογένεια-Σχολείου : Η ανάγκη για συνεργασία.

Η ανταπόκριση των Γονέων/Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας  ήταν συγκινητική. Η κα. Μπασογιάννη μας παρουσίαση με ενδιαφέρον την σημασία και τα οφέλη που έχει στους μαθητές η σωστή συνεργασία της οικογένειας με τους εκπαιδευτικούς. Πόσο σημαντικό είναι τόσο για την σχολική επίδοση όσο και για την ψυχική υγεια των παιδιών η ύπαρξη επικοδομοιτικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

 

 

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας και συγκεκριμένα για τον δείκτη «Βελτίωση Σχέσεων Οικογένειας – Σχολείου».

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

 

ΕΠΑΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ»

Δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.

Ας δώσουμε όλοι μαζί δύναμη στην ευχή. Γιατί είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και το πιο σπουδαίο. Να γίνει καλά.

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 32.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 520.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και παρακινεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το αστέρι και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό!

Οι μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Τσολάκογλου Νίκου ΠΕ78 δημιούργησαν ένα υπέροχο Αστέρι, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Η προσπάθεια αυτή επιβραβεύτηκε από την οικογένεια του MAKE A WISHE ΕΛΛΑΔΟΣ με την απονομή επαίνου:

 

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

 

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Εφηβεία – Αποτελεσματικοί τρόποι επικοινωνίας Γονέων και Εφήβων«

Την Πέμπτη , 6/4/2023 και ώρα 11:30 στο χώρο του σχολείο μας, είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε τους γονείς και κηδεμόνες προκειμένου να συμμετάσχουν στην  ημερίδα με θέμα: «Εφηβεία- Αποτελεσματικοί τρόποι επικοινωνίας Γονέων – Εφήβων» . Την ημερίδα πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η ψυχοπαιδαγωγός – σχολική σύμβουλος, κα. Λαζάρου Αρτεμισία , που έχουμε την χαρά και την τιμή να ανήκει στο εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου μας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης μας για την Βελτίωση των Σχέσεών Σχολείου – Οικογένειας και συγκεκριμένα στο στόχο για την υποστήριξη της Σχολικής μας μονάδας στους Γονείς για θέματα που τους απασχολούν όπως η σωστή και αποτελεσματική επικοινωνία με τα παιδιά τους που βρίσκονται στην ευαίσθητη φάση της εφηβείας.

 

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊


Εκπαιδευτική Εκδρομή στην θεσσαλονική

Οι μαθήτες του σχολείου μας μετά από παρότρυνση της εκπαιδευτικού Αργυρίου Μαργδαληνής ΠΕ03 πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Απριλίου 2023  επίσκεψη στην εμβληματική έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», που η Placebo Events, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo AE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2023

Μετά από αρκετά χρόνια, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω των έργων στην πλατεία του χωριού μας, γιορτάσαμε φέτος την 25 Μαρτίου πραγματοποιώντας τόσο κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του χωριού μας όσο και την μαθηματική παρέλαση.

Οι μαθητές του σχολείου μετά από την προετοιμασία από την εκπαιδευτικό μας κα. Σβάϊερ Αντωνία ΠΕ11 παρέλασαν με καμάρι μπροστά στους εκπροσώπους του Δήμου Ζίτσας τιμώντας τους ήρωες του 1821.

 

 

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

Οι μαθητές του σχολείου μας σήμερα στις 23 Μαρτίου 2023 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων υποδέχτηκαν την Άνοιξη με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων φύτεψαν δέντρα , καθώς και πολλά λουλούδια στο προαύλιο χώρο και δεσμεύτηκαν να τα προσέχουν και να τα περιποιούνται καθημερινά.

Μέσα από την διαδικασία της δενδροφύτευσης, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, αναπτύσσουν το αίσθημα της ευθύνης και έρχονται σε επαφή με τα οφέλη της φύσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ζίτσας για την στήριξη και τον εφοδιασμό με όλα όσα χρειάστηκαν για αυτή την σπουδαία προσπάθεια.

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Στις 30 Ιανουαρίου 2023, ημέρα Δευτέρα, εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας του Ελληνικού Γένους έγινε εκκλησιασμός όλου του σχολείου μας στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ζίτσας.

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στις 6 Δεκεμβρίου το χωριό μας γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο και φυσικά δεν θα μπορούσαμε ως σχολείο – μαθητές και εκπαιδευτικοί -να μην βρεθούμε στο εκκλησιασμό και στην δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Παρόντες μαζί με τους κατοίκους του χωριού μας και ο Δήμαρχος μας Μιχάλης Πλιάκος και ο πρόεδρος Περικλής Γρίβας .

 

ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022 -2023

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2022-23

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Ζίτσας με Λυκειακές Τάξεις αύριο στις 12/9/2022 στις 09:30 π.μ.

Αδελφοποίηση Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας με το Λύκειο Νυρεμβέργης

Τα δύο Σχολεία κατόπιν απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προχώρησαν σε αδελφοποίηση, με κύριο σκοπό τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών σύνδεσης ανάμεσα σε γεωγραφικά απομακρυσμένα σχολεία, ώστε να ενισχύεται η ανταλλαγή πληροφοριών, η δημιουργία κοινών εργασιών και η συνεργατική μάθηση

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τις εκπαιδευτικές μεταβάσεις – Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Ζίτσας στο Γ/σιο με Λ.Τ. Ζίτσας 

 ⇒   Εισήγηση   ⇐

⇒    Βίντεο    ⇐


Στα πλαίσια του Προγράμματος Μετάβασης, εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ με την υπ’ αρ Πρωτοκόλλου 120185/ΓΔ4/24-9-2021 Εγκύκλιο, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ομαλής μετάβασης από τη μια σχολική βαθμίδα στην επόμενη.

Συμμετοχή σε πρόγραμμα του Διαζώματος – Σύμπραξη τριών σχολείων

Το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ζίτσας, το Γυμνάσιο Ελεούσας και το 9ο Γυμνάσιο
Ιωαννίνων στα πλαίσια του προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων»
συναντήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και παρουσίασαν τις
δράσεις του προγράμματος: ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο (από τους
μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας), παρουσίαση δύο χορικών από την
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» (χορωδία από το 9ο Γυμνάσιο και χορός από το
Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ζίτσας) 

Μονοήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα

Το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ζίτσας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην πόλη της Κέρκυρας.

Συμμετοχή σε πρόγραμμα e-Twinning

Το σχολείο μας πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με το Λύκειο της Νυρεμβέργης στα πλαίσια του προγράμματος e-Twining, που είχε ως αποτέλεσμα τη γνωριμία των μαθητών και τη δημιουργία του «Δέντρου Γνωριμιών».

πατήστε στην παρακάτω εικόνα   ↓

Το Γυμνάσιο με Λ.Τ Ζίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Λύκειο Νυρεμβέργης υλοποιούν ένα πρόγραμμα e-twinning με τίτλο: «Mirror Mirror: Η εικόνα μου στον καθρέφτη της κοινωνίας μέσα από τα ΜΜΕ – Εφαρμόζοντας τον κριτικό γραμματισμό». Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν μαθητές της Α΄ Λυκείου και από τα δύο σχολεία. Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοδυναμίας των μαθητών. Μέσα από τον κριτικό γραμματισμό, την παράθεση σκέψεων, συναισθημάτων, και αντιλήψεων, οι μαθητές θα προσπαθήσουν να αποδομήσουν τα έμφυλα κοινωνικά στερεότυπα και να προσδιορίσουν τους δικούς τους προσωπικούς και ευρύτερους στόχους. Σε μια εποχή που οι νέοι βομβαρδίζονται με πάρα πολλά μηνύματα από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, είναι επιτακτική η ανάγκη να σταθούν κριτικά απέναντι στον καταιγισμό πληροφοριών.

 

Συμμετοχή στον προκριματικό Διαγωνισμό First Lego League 2022  – Cargo Connect στα Ιωάννινα

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό με 4 αγωνιστικές ομάδες:

  • Α’ Γυμνασίου – Ζίτσα
  • Α’ Γυμνασίου – Κληματιά
  • Γ’ Γυμνασίου
  • Α’ Λυκείου

 


Επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη στις 24/3


Πείραμα Ερατοσθένη

 

Το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά στο σχολείο μας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ημέρα της εαρινής ισημερίας.

 

 

Οι μαθητές των τάξεων  Β’  και  Γ’  Γυμνασίου έκαναν τις αντίστοιχες μετρήσεις και υπολογισμούς στην αυλή του σχολείου υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Μπακάλη Γεωργίας και Σλήτα Ευθαλίας.

Το Πείραμα του Ερατοσθένη συγκαταλέγεται  στα 10 ωραιότερα πειράματα της Φυσικής .


Προετοιμασία των αγωνιστικών ομάδων του σχολείου μας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League 2022 – Cargo Connect


Οι τάξεις μας παρακολούθησαν ενημέρωση για προπτυχιακές σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Το σχολείο μας εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές μας στον 5ο διαγωνισμό Στατιστικής


Το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ζίτσας σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος !!!

 

 


Βράβευση Αριστούχων μαθητών του σχολείου μας από τον Δήμο Ζίτσας

 

Στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης εορτής που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου, ο Δήμος Ζίτσας βράβευσε τους Αριστούχους μαθητές του σχολείου μας. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο κ. Περικλής Γρίβας.

 


Βράβευση μαθητριών του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 27-11-2021 το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ζίτσας συμμετείχε διαδικτυακά στην Τελετή Βράβευσης για την Απονομή βραβείου στις μαθήτριες Σιώζου Βασιλική και Κατσούλη Ζήνα της Α΄Λυκείου για το ομαδικό έργο τους με το οποίο συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής του ΥΠΑΙΘ για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην αίθουσα Τελετών του Σχολείου μια ομάδα εκπροσώπησης του Σχολείου, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, συμμετείχε στην εκδήλωση. Τη συμμετοχή στη διαδικτυακή σύνδεση τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ζίτσας, κ. Γιάννα Γεωργούλη και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Περικλής Νούλης.

Η Ειδική Τελετή Βράβευσης αποτελούσε μέρος του Διήμερου Επετειακών Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν έργα ζωγραφικής και ταινίες μικρού μήκους που διακρίθηκαν σε

 μαθητικούς διαγωνισμούς, ενώ πραγματοποιήθηκε συναυλία των Μουσικών τμημάτων των Πανεπιστημίων Αθηνών, Ιονίου και Μακεδονίας

Στην κεντρική εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες η Α.Ε. Πρόεδρος της

 Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Πρόεδρος της Επιτροπής ‘’Ελλάδα 2021’’ Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, οι Υφυπουργοί Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Απoστόλης Δημητρόπουλος, ο οποίος και συντόνισε όλες τις

 επετειακές εκδηλώσεις φορέων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τη φετινή χρονιά.

Το βραβείο στις μαθήτριες Σιώζου Βασιλική και Κατσούλη Ζήνα της Α΄Λυκείου του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας απένειμε διαδικτυακά η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. To έργο με τίτλο «ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΖΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821», απεικόνιζε το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Ζίτσας, τις μορφές του Ρήγα Φεραίου και του Ζιτσαίου γιατρού Νικολίδη που υπήρξαν συμμάρτυρες και τη μορφή της Ελευθερίας ως συνεκτικού κρίκου των αναπαριστώμενων.

Εορτασμός

 28ης Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας ακολουθώντας  την με αριθμ. 73884/11.10.2021 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου – και ιδιαίτερα την παράμετρο της σημαιοστόλισης, αποφάσισε την πραγματοποίηση των ακόλουθων δράσεων:

 

  • Απεικόνιση σε τοίχο του Σχολείου της Ελληνικής Σημαίας με την υποστήριξη της κ. Ελένη Μίχου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Τέλεση της γιορτής της σημαίας στις 26 Οκτωβρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Γ. Ράδου, με απόδοση Αριστείων και Βραβείων στους μαθητές, όπου αναδείχθηκε η σημασία της «Αριστείας» μέσα από κείμενα που διάβασαν οι μαθητές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Πραγματοποίηση διδακτικής επίσκεψης στο πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι στις 27 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Συμμετοχή σε διαγωνισμό ζωγραφικής για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Εκκλησιασμός, Παρέλαση, Κατάθεση στεφάνου στις 28 Οκτωβρίου.


Διαγωνισμός «Θαλής»

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στους μαθητές μας που πήραν μέρος στον Διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής»


 

Τελετή βράβευσης – Υποδοχή των μαθητών της Α΄Γυμνασίου

 

 

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γ/σιο με Λ.Τ. Ζίτσας αποφάσισε να προβεί σε βράβευση των μαθητών που αποφοίτησαν, για να τους συγχαρεί τόσο για την επιτυχία τους σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και για την αξιέπαινη μαθητική διαδρομή τους.

 

 

 

 

Στην τελετή βράβευσης, την Παρασκευή 17-9-2021, τον Δήμο εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χριστίνα Παπαδημητρίου, που ενέκρινε και τη σχετική δαπάνη των βραβείων.

 

 

Η τελετή βράβευσης συνδυάστηκε και με την καθιερωμένη υποδοχή των μαθητών της Α΄Γυμνασίου, οι οποίοι αποτύπωσαν «τα χεράκια τους» στο «Δέντρο του Σχολείου μας», ένα έργο της κ. Ελένης Μίχου, η οποία συνέβαλε στη διαδικασία.

Οι γονείς των μαθητών που βραβεύτηκαν και των μαθητών της Α΄Γυμνασίου πλαισίωσαν τη δράση στέλνοντας με τα παιδιά τους ή φέρνοντας οι ίδιοι κάποια εδέσματα.

 

 

 

 

 

 

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο Γ/σιο με Λ.Τ. Ζίτσας

Παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου, μελών της Δημοτικής Αρχής, τοπικών παραγόντων και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τελέστηκε τη Δευτέρα (13-9-2021) ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον αιδεσιμότατο π. Αλέξανδρο.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων για την επαναφορά στην κανονικότητα και έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ενδυνάμωση του Γυμνασίου – Λυκείου Ζίτσας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή.

Η Δ/ντρια του Σχολείου Χρυσούλα Γεωργοπούλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, καθώς και την πεποίθηση ότι η πρόοδος των κοινωνιών είναι εξασφαλισμένη, όταν οι δημόσιοι λειτουργοί ανταποκρίνονται με τέτοια αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων.


  Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λυκειακές  Τάξεις Ζίτσας συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και μάλιστα σε σχολές της πρώτης προτίμησής τους, την δύσκολη αυτή χρονιά.

            Ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο.

 


 

 

Γ Λυκείου για Συμμέτοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Αποφοίτων

1 ΓΕΛ – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Α-Δ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ_signed 4 ΟΔΗΓΙΕΣ Α-Δ ΓΕΛ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ

4 ΟΔΗΓΙΕΣ Α-Δ ΓΕΛ 2021 ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ

Οδηγίες για την προστασία των μαθητών στο διαδίκτυο, στην παρενόχληση, στην ενδοοικογενειακή βία κτλ

ΣΥΝ 1_Οδηγιες για προστασια στο διαδικτυο

ΣΥΝ 2 Σεξ_κακοποίηση

ΣΥΝ 3 Sexual Abuse girl

ΣΥΝ 4 για ενδοοικογενειακή βία

Γ Λυκείου για Συμμέτοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι αιτήσεις – Δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν στο σχολείο (ηλεκτρονικά ) 25 έως 30 Νοεμβρίου.

Α-Δ ΓΕΛ 1 σελίδα για υποβολή

ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΛ ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΛ

 

Ενισχυτική Διδασκαλία

Αυτή τη σχολική χρονιά θα λειτουργήσει και πάλι  η ενισχυτική διδασκαλία.
Οι γονείς πρέπει να  συμπληρώσετε τις υπεύθυνες δηλώσεις (Υπόδειγμα υπάρχει πιο κάτω), και να τις στείλετε στο mail (δηλαδή μόνο ηλεκτρονικά) του Σχολείου το αργότερο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Ο Διευθυντής
Τσέκας Ιωάννης

Συν3 _Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2020_2021

 

Οδηγίες για τη συμπλήρωση αίτησης για πανελλαδικές εξετάσεις

https://youtu.be/g544M5MwDE0

Οδηγίες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Οδηγίες χρήσης διαδικτύου με ασφάλεια

Οδηγίες για την ασύγχρονη εκπαίδευση

Οδηγίες σύνδεσης σε μάθημα ασύγχρονης

Μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ-1

Οδηγίες για παραμονή μαθητών στο σπίτι

Οδηγίες για την παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

         Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λυκειακές  Τάξεις Ζίτσας συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπ/κά Ιδρύματα και τους ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο.

 

ΔΩΔΩΝΗ 2019

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Οι εγγραφές των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου θα γίνουν ηλεκτρονικά από τους κηδεμόνες από 22 Μαΐου 2019 έως 17 Ιουνίου 2019.

Για οδηγίες εγγραφών κάντε κλικ εδώ

 

ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Το Σχολείο μας πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή στη Ναύπακτο.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Γ Γυμνασίου πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα στα πλαίσια της φιλοξενίας από το ίδρυμα της Βουλής.

ΕΚΔΡΟΜΗ Α΄ΚΑΙ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Η Α΄και η Β΄Λυκείου του Σχολείου μας πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο. Περισσότερα…

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΩΣΕΙΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Σχολείο μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Πήρε μέρος στη Δοξολογία στην κατάθεση στεφάνων και στην παρέλαση που ακολούθησε.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΣΧΑ 2109

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου στις 19 Απριλίου 2019 πραγματοποίησαν σχολική γιορτή για τον εορτασμό του Πάσχα.

 

ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ

Η Β Γυμνασίου με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Θεοχάρη Μαρίας και Μπακάλη Γεωργίας πραγματοποίησαν το πείραμα του Ερατοσθένη για την μέτρηση της ακτίνας της Γης, στην αυλή του Σχολείου, την 20η Μαρτίου 2019

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

  1. Το Λύκειο και η Γ Γυμνασίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο και παρακολούθησε δίκες στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Ιωαννίνων.

2. Η Α και Β τάξη Γυμνασίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο       Λαογραφικό Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων.

 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Το Σχολείο υποδέχτηκε και φέτος τους καινούριους του μαθητές. Τα «πρωτάκια μας» με ενθουσιασμό πρόσθεσαν την παρουσία τους στο Δέντρο Φιλίας του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας.

Περισσότερα στον σύνδεσμο: Δένδρο Φιλίας

 

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΟΡΗΤΕΣ

Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας στα πλαίσια του project με θέμα «Ρητορική Τέχνη» συμμετείχαν στους Ρητορικούς Αγώνες «Μαθητές Αγορητές», που διεξήχθησαν στις 2-3 Μαρτίου 2019 στα Εκπαιδευτήρια  «Απόστολος Παύλος» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα στον σύνδεσμο: Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Στις 21/12/2018 πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Βαλεντίνας Σαχίνη-ΠΕ79, Βασιλικής Ντάφλου-ΠΕ01 και Χρυσούλας Γεωργοπούλου-ΠΕ02».

O σύνδεσμος όπου έχει αναρτηθεί το σχετικό υλικό της γιορτής: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

 

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου στις 26 έως 30 Νοεμβρίου 2019 Στο Βελιγράδι, Νόβισαντ και Νις της Σερβίας.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Εργαστήριο Δεξιοτήτων

 

Σχέδια Δράσης

Θεατρικές Δραστηριότητες

Δώσε μου το χέρι σου!

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031