2023-2024

Επίσκεψη των μαθητών στο Λαογραφικό Μουσείο Ζίτσας

Οι μαθητές μας την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 επισκεφθηκάν το Λαογραφικό Μαουσείο του χωριού μας στο πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος ”Μαθαίνοντας τον Τόπο μας με την βοήθεια των Ψηφιακών
Μέσων”

 

 

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2024

« από 13 »

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:»ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»

Οι μαθητές μας την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 με την βοήθεια της εφαρμογής «100 Μέντορες»  ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο Κατερίνα Αντονοπούλου για την εφηβεία, τα προβήματα – κινδύνους που ελοχεύει καθώς και τους τρόπους-τακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τα αντιμετωπίσουν με επιτυχία.

 

ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  YES(Youth Engagement Scheme)

 

Στα πλαίσια του προγράμματος Νεανικής συμμετοχής σε θέματα ψυχικής υγείας YES(Youth Engagement Scheme)  πραγματοποιήθηκε δράση στο σχολείο μας στο τμήμα της γ γυμνασίου με θέμα «Σχέσεις Μαθητών».

« από 5 »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Μετά από πρόταση των μαθητών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο φούρνο του χωριού μας. Οι μαθητές της Α Γυμνασίου πήραν την πρωτοβουλία και ζήτησαν από την διεύθυνση του σχολείου να συμμετάσχουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία των προιόντων του φούρνου.  Έτσι, μετά από συζήτηση του συλλόγου διδασκόντων η εκπαιδευτικός κα. Νούτσου Αριστούλα στα πλαίσια του μαθήματος της «Οικιακής Οικονομίας» με χαρά δέχτηκε να πραγματοποιήσει την επιθυμία τους.

 

 

Ευχαριστούμε πολύ το φούρνο του χωριού μας και τον κ. Καραμίχο Κωνσταντίνο για την θερμή υποδοχή και την άψογη συνεργασία μας!!!

 

 

Εκδήλωση με Θέμα:»Η Μεσόγειος στο πιάτο μου και πως να την διαφυλάξουμε» 

 

Οι μαθητές και ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου Ζίτσας οργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρου του χωριού μια εκδήλωση με θέμα: » Η Μεσόγειος στο πιάτο μου και πως να την διαφυλάξουμε» σε συνεργασία με την Δρ. Μποσνέα Λουλούδα Ερευνήτρια, Τμήματος Γάλακτος Ιωαννίνων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας και τους Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών μας και κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας μας.

 

« από 16 »

Ευχαριστούμε πολύ την Δρ. Μποσνέα Λουλούδα για την πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική παρουσίαση που μας έκανε, καθώς και όσους συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Οινοποιείο «Γκλίναβος»

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο οινοποιείο «Γκλίναβος» το οποίο βρίσκεται στην Ζίτσα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Υπέυθυνο παραγωγής για όλα τα στάδια παραγωγής του κρασιού, τα είδη των κρασιών, την διαδικασία εμφυάλωσης και του τρόπους συντήρησης.

 

 

Μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και ενθουσιασμού οι μαθητές μας πήραν απαντήσεις στις διάφορες απορίες τους και έφυγαν με την πεποίηθηση ότι αποκτήσαν ένα σύμμαχο στην περιοχή τους.

 

ΓΙΟΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

« από 12 »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Εργαστήριο Δεξιοτήτων

 

Σχέδια Δράσης

Θεατρικές Δραστηριότητες

Δώσε μου το χέρι σου!

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031