School Wall

Πώς βιώσαν οι μαθητές μας τις πολύχρονες δράσεις του σχολείου στις οποίες πρωτοστάτησαν…

Πρόκειται για μια ιδέα των ίδιων των μαθητών – επιστέγασμα της μακροχρόνιας δράστηριοποίησής τους – να απεικονίσουν σε τοίχο του σχολείου όλες τις δραστηριότητες : θεατρικές παραστάσεις, συμμετοχή σε φεστιβάλ αρχαίου δράματος, σε ρητορικούς αγώνες, σε πρόγραμμα του Διαζώματος, σε πρόγραμμα του δικτύου Teachers 4 Europe κ.ά.

Κατασκεύασαν κολάζ φωτογραφιών ξεχωριστά για κάθε εκδήλωση, θεατρική παράσταση κλπ. μέσα από τις οποίες είχαν την ευκαιρία αναστοχασμού και αποτύπωσης της βιωματικής εμπειρίας τους. Ακολούθως, αυτά ενσωματώθηκαν σε τοίχο του σχολείου που αποτελούσε αναπαράσταση αρχαίου ναού. Για το σκοπό αυτό κατασκευάστηκαν από γύψο ανάγλυφοι κίονες δωρικού ρυθμού που χρωματίστηκαν ανάλογα. Για την ολοκλήρωση του έργου καθοριστική ήταν η συμβολή της κ. Ελένης Μίχου και Μαρίας Ευθυμίου, αλλά και η προηγούμενη εμπειρία των μαθητών («κατασκευή τοίχου» για την υποδοχή των νέων μαθητών, απεικόνιση σε τοίχο αντιρατσιστικών μηνυμάτων κ.ά.).

Ο «Τοίχος» συνιστά την εικαστική απεικόνιση  μιας ιδέας που υλοποιήθηκε στο σχολείο σε διάστημα επτά χρόνων – και συνεχίζεται –  μέσα από τις δράσεις των μαθητών. Αυτή η ιδέα αφορά τη σύζευξη παρελθόντος – παρόντος, ανθρωπιστικών αξιών – τεχνολογίας, τοπικής ιστορίας – ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, γλωσσικών μαθημάτων με την τεχνολογία και τις εικαστικές τέχνες, με στόχο τα γλωσσικά μαθήματα να γίνουν πιο ελκυστικά στο πνεύμα της ψηφιακής εποχής, το μάθημα της πληροφορικής (οι νέες τεχνολογίες) να συνδυαστεί με την έννοια του ανθρώπου, οι μαθητές να έχουν την αίσθηση ότι «οικοδομούν τη γνώση τους και το μέλλον τους» .

Την ιδέα αυτή είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε εισήγησή τους σε Διημερίδα του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Σύνδεση Σχολείου και Πανεπιστημίου: Η Φωνή των Φοιτητών και των Εκπαιδευτικών» οι καθηγήτριες Γεωργοπούλου Χρυσούλα και Μαυροσκούφη Βασιλική στις 29 & 30 Μαΐου 2021. Συμμετείχαν ο Δ/ντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Τσέκας και συνάδελφοι που συμμετείχαν στην υλοποίηση των δράσεων κ. Ντάφλου Βασιλική και Σαχίνη Βαλεντίνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Εργαστήριο Δεξιοτήτων

 

Σχέδια Δράσης

Θεατρικές Δραστηριότητες

Δώσε μου το χέρι σου!

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930