Η «Ελένη» του Ευριπίδη στην Αρχαία Μεσσήνη

Η «Ελένη» του Ευριπίδη στην Αρχαία Μεσσήνη

Οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ζίτσας ? ως πρέσβεις πολιτισμού της ιδιαίτερης πατρίδας τους ? ανέβασαν την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη στο 5ο  Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη στις 17 Απριλίου 2016.

Η παράσταση έγινε στην μαγευτική ατμόσφαιρα του Εκκλησιαστηρίου στον Αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης. Αν και ο ήλιος καυτός, οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να αποσπάσουν τα συγχαρητήρια των διοργανωτών και τα χειροκροτήματα του κοινού.

Στους μαθητές της θεατρικής ομάδας απονεμήθηκε από το Δήμο Μεσσήνης, που διοργάνωνε το Φεστιβάλ, τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής, όπως και στις άλλες  13 ομάδες που συμμετείχαν, αφού επιλέχθηκαν από σύνολο 60 σχολείων που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής.

Η καθηγήτριά τους κ. Γεωργοπούλου, που είχε την επιμέλεια της παράστασης, συγχαίρει όλους τους μαθητές για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Οι μικροί μαθητές της Ζίτσας πρόσθεσαν λίγη ακόμη αίγλη στο όνομα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Η Δημοτική αρχή της Μεσσήνης εξέφρασε το θαυμασμό της , που ένα τόσο μικρό σχολείο μπόρεσε να σταθεί δίπλα  σε άλλες θεατρικές ομάδες,  όπως αυτή της Royal Academy of Dramatic Art (London), του University College London κ.ά.

Φυσικά πίσω από τους μαθητές στάθηκε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας, που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων για τη μετάβαση στη Μεσσήνη, καθώς και άλλοι χορηγοί που με μεγάλη προθυμία παρείχαν οικονομική στήριξη, όπως η Σχολή Μάνου στην Εκάλη, η Αδελφότητα Πωγωνησίων, το Οινοποιείο «Γκλίναβος», το Τσίτειο Ίδρυμα Καρίτσας, οι διοργανωτές της γιορτής κρασιού Ζίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζίτσας, ο κ. Μιχάλης Κατσουλίδης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Η σκηνική παρουσία των παιδιών, που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ενισχύθηκε τόσο από τα αριστοτεχνικά κοστούμια που έραψε η κυρία Μαρίνα Τσιούρη, όσο και από τις εξαιρετικές κομμώσεις  των 10 κομμωτριών των Σχολών του ΟΑΕΔ Καλαμάτας,  που ήρθαν μαζί με την εκπαιδεύτριά τους κυρία Κατερίνα Βάλιαν και την Διευθύντρια της Σχολής κυρία Γιαννέτου και χτένισαν τα κορίτσια, αλλά και την υπέροχη μουσική που συνέθεσε ο μουσικός Σπύρης Γκέργκη και έπαιξε ο ίδιος στο βιολί συνοδευόμενος από μπουζούκι και ντέφι .

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

 Η Παράσταση 

Χειροκρότημα – Απονομή διπλωμάτων συμμετοχής – Μετά την παράσταση

Η Παράσταση (πλάγια κάμερα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Εργαστήριο Δεξιοτήτων

 

Σχέδια Δράσης

Θεατρικές Δραστηριότητες

Δώσε μου το χέρι σου!

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930